Työntekijätarinat

TEXAlla palkitaan vuosittain työntekijöitä, jotka ovat omalla asenteellaan ja panoksellaan vaikuttaneet positiivisesti työyhteisössä.

Vuoden työntekijän valintaan pääsee vaikuttamaan koko työyhteisö äänestämällä omaa ehdokastaan. TEXAlla palkitaan tämän lisäksi vuosittain esimerkiksi vuoden asentaja, asentajatulokas, sekä vuoden tulokas.

Vuoden 2021 TEXAlaiseksi valittiin Projektisuunnittelija Tarmo Rantanen.

Tarmo haki alkuvuodesta 2021 TEXAlta asentajaharjoittelijan paikkaa, koska halusi siirtyä IT-alalta erilaisiin tehtäviin. Haastattelussa hänelle tarjottiin hyvän työkokemuksen perusteella projektisuunnittelijan tehtävää ja hän tarttui tilaisuuteen. Tarmo kuvailee työtään vaihtelevaksi. Joka päivä on hiukan erilainen. Työtehtävät ovat monipuolisia ja ne koostuvat projektisuunnittelusta, projektien läpikäymisestä asiakkaiden kanssa, lukituspalavereista sekä asentajien tukemisesta kentällä esimerkiksi uusien avaimien ja avainpesien ohjelmoinnissa.

Tarmolla on jäänyt mieleen eräs onnistuminen kesältä, jolloin tuli tilanne, että Tarmo työskenteli tukitiimissä yksin muutaman viikon ajan. Uudessa tilanteessa oli paljon selvitettävää ja opittavaa. Miten tästä selvitään, Tarmo mietti mutta niin siitä vaan selvittiin. Tilanne opetti etsimään tietoa ja kehitti ongelmanratkaisukykyä. Tarmo painottaa, ettei epäonnistumisia kannata pelätä eikä itselleen kannata olla liian ankara. Opeteltavaa on paljon erilaisten tuotteiden ja toimintatapojen myötä. Etenkin, kun on tullut alalle täysin uutena.

Tarmo valittiin vuoden 2021 työntekijäksi positiivisen ja avuliaan asenteen vuoksi. Tarmo kertoo tunnistavansa itsensä kuvauksesta ja lisää vielä, ettei halua tulla töihin kiukuttelemaan. Työyhteisössä vallitsee rento ilmapiiri, jossa apua tullaan kysymään myös kokemattomimmiltakin.

”Täällä on hyvä porukka. Kaikki auttaa ja on ymmärtäväisiä. Kyllä mä oon tykänny olla täällä”.