Referenssit

Etäkäyttöisyys helpottaa golfkoulun tilavarauksia ja kulunhallintaa

Minni & Roope Golf School opettaa ja innostaa golffareita ikään ja osaamistasoon katsomatta. Opetusta järjestetään kesäkaudella Pickala Golfissa, Nordcenterissä ja RuukkiGolfissa, sekä talvella Season Golfissa ja MR Golf Studiossa Hirsala Golfissa. TEXA:n asiantuntemuksella hoitama lukitusuudistus sekä kameravalvonnan asennus Pickalassa ja varauskalenterin käyttöönotto Pickalassa ja Hirsalassa toivat helpotusta tilavarauksiin ja kulunhallintaan.

Minni & Roope Golf School opetustilat ovat Suomen parhaat: ammattitason opetuksen lisäksi aikoja voi varata TrackMan-simulaattorigolfiin Hirsalassa. “Hirsalasta löytyy myös saunatilat naisille ja miehille. Pickalassa on opetustilojen yhteydessä lounge-tila, jonka lasitettu ja lämmitetty terassi palvelee myös  tiimipäiviä, toiminnallisia etätyöpäiviä ja perhejuhlia”, kertoo golfkoulun perustaja Minea Blomqvist-Kakko.

Golffareiden lisäksi esimerkiksi yritykset voivat varata tiloja asiakkaidensa ja henkilöstönsä käyttöön. “Golf on erinomainen harrastus palautumiseen: se on sosiaalinen laji, ympäröivä luonto auttaa rentoutumaan ja lyönteihin on pakko keskittyä täysillä. Kanssamme voi tulla tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä innostavassa opetuksessa”, Blomqvist-Kakko jatkaa.

Eroon manuaalisesta työstä kulunhallinnassa

Kun golfkoulun toiminta laajeni talven 2020 aikana, heräsi tarve lukitusten ja tilavarausten automatisoinnille sekä etähallinnalle. Pickalan lounge-tilassa käytettiin tuolloin fyysisiä avaimia, jotka piti hakea varauksen päätyttyä sovitusta paikasta ja toimittaa aikanaan seuraavalle varaajalle. Välillä avaimet olivat hukassa tai niille piti pyytää kuljetusapua kaverilta.

Pickalaan asennettu langaton SALTO KS -lukitusjärjestelmä auttoi luopumaan fyysisistä avaimista ja paikalle matkaamisesta. “Voin avata ovet nyt toiselta kentältä tai vaikka kotoa käsin”, Blomqvist-Kakko toteaa. Langaton kulunhallinta myös parantaa kohteen turvallisuutta: kulkemisesta jää tieto järjestelmään ja yksilöllisiä kulkuoikeuksia on helppo lisätä tai poistaa tarpeen mukaan.

Varauskalenterin uudistus automatisoi työtä

Myös varauskalenterijärjestelmä haluttiin uusia. “Hirsalan vanhassa järjestelmässä kulkemiseen tarvittavat ovikoodit piti toimittaa manuaalisesti. Kävin päivän aikana tulleet varaukset läpi aina klo 22 illalla ja toimitin kulkuohjeet sähköpostilla asiakkaille”, Blomqvist-Kakko kertoo. TEXAn ajanvarausjärjestelmässä asiakas voi etsiä vapaan ajan, varata ja maksaa tilat. Järjestelmä lähettää varaajalle automaattisesti viestin, josta löytyvät kohteen varaustiedot ja ohjeet kulkemiseen.

Lukitusuudistuksen yhteydessä Pickalaan asennettiin myös valvontakamerat, joita voi hallita samasta käyttöliittymästä kuin lukituksia ja varauksiakin.

“Tärkeintä oli tehdä kokonaisuudesta mahdollisimman helppokäyttöinen sekä keskittää ja yhtenäistää eri toimipisteiden kulunhallinta. SALTO KS-lukituksen, valvontaan käytetyn Eagle Eye Networks -kamerajärjestelmän sekä kehittämämme varauskalenterin yhteiskäyttö on vaivatonta”, kertoo TEXAn turvatekniikan myyntipäällikkö Tommi Lehmuskoski.

Etähallinta auttaa laajentamaan opetustoimintaa ja keventää työkuormaa

Etähallinnan avulla Minni & Roope Golf School voi laajentaa opetustoimintaansa ja tarjota TrackMan-simulaattorigolfia tulevaisuudessa myös Pickalassa. Kameravalvonta helpottaa työtä, kun tilojen ja tavaroiden kuntoa ei tarvitse mennä tarkastamaan varauksen loputtua. “Nyt toimintaa voi pyörittää aamusta iltaan ympäri vuoden, eikä paikan päällä tarvitse käydä kuin siivoamassa”, Blomqvist-Kakko toteaa.

Hän kiittelee TEXAn ammattimaisuutta ja luotettavuutta. “Minun tarvitsi vain kertoa meidän toiveet stressittömästä käytöstä TEXAlaisille ja he valitsivat tarpeisiimme parhaiten vastaavat ja hyvin yhdessä toimivat järjestelmät.”

Työkuorman keveneminen varausten ja kulunhallinnan helpotuttua tuo lisää aikaa työpäiviin ja vapaa-ajalle. “On mahtavaa löytää luotettava kumppani, jonka ansiosta voin keskittyä golfiin ja omaan liiketoimintaani. Olen ihan superonnellinen meidän ja TEXAn yhteistyöstä, heidän valitsemansa ratkaisut helpottavat ajankäyttöäni yrittäjänä. Tiedän, että kulunhallinnan järjestelmät toimivat ja kehittyvät tarpeidemme mukaan jatkossakin”, Blomqvist-Kakko toteaa.