Referenssit

Suomen suurin startup-kampus hoitaa kulunhallintaa TEXAn tuella

Vanhan Marian sairaalan tiloihin vuonna 2016 perustettu Suomen suurin startup-kampus Maria 01 on yli 200 startupin, rahoittajan ja muun yrityksen keskittymä. Aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä noin 1 350. Tiloja hallinnoi ja vuokraa Maria 01:n yhteisötiimi, joka hoitaa jäsenten päivittäisiä tarpeita. Startup-keskittymän tavoitteena on kasvaa Euroopan suurimmaksi, mikä kulunhallinnan näkökulmasta tarkoittaa suurta määrää kulkutunnisteita, käyttäjäryhmiä ja tiloja, joita täytyy olla helppo hallinnoida.

Kohteen aiemmassa kulunhallintajärjestelmässä oli usein vikatilanteita, jotka aiheuttivat paljon ylimääräistä työtä. Uudeksi ratkaisuksi toivottiin avaimetonta, reaaliaikaisesti hallittavaa kulunhallintajärjestelmää, jossa ovet voi tarvittaessa avata myös mobiilisovelluksella. Ratkaisun piti skaalautua uusien rakennusten ja asiakkaiden käyttöön sekä integroitua Maria 01:n käyttämään OfficeRND -työtilanhallinta-alustaan, jossa hallinnoidaan jäsentietoja sekä tilojen vuokrausta.

Kohdevideo Maria O1

Valmis rajapinta ja helppo hallinnointi sinetöivät lukitusjärjestelmän valinnan

Maria 01:n tilat ovat auki ympäri vuorokauden joka päivä, joten helppo hallinnointi ja varmatoimisuus olivat tärkeitä valintakriteerejä. Kohteeseen asennettiin Salto KS -lukitusjärjestelmä, josta löytyi valmis rajapinta OfficeRND:hen. Järjestelmän pääkäyttö ja kulkuoikeuksien hallinta onnistuvat Maria 01:n henkilökunnalta itseltään. Pilvipohjainen järjestelmä ei edellytä mekaanisten lukkojen uudelleensarjoitusta, jos kulkuoikeuksia täytyy poistaa.

Saltolla kulkuoikeuksien hallinta ja päivittäminen hoituvat reaaliaikaisesti ja langattomasti, vaikka tunnisteet eivät olisi päivittäjän ulottuvilla. Kun elektromekaanisen avaimen oikeuksien päivittäminen veisi 5 minuuttia, Salton kulkutunnisteilla sama onnistuu 10-20 sekunnissa. ”Järjestelmä on mukavan vakaa ja kohtalaisen helppokäyttöinen meidän tiimille, vaikka hallinnoimme satoja lukkoja ja satoja käyttäjäryhmiä. Tunnisteet ovat kestäviä: parin vuoden sisään on hajonnut vain muutama”, Maria 01:n Chief Happiness Officer Tuomas Manninen toteaa.

Skaalautuva järjestelmä mahdollistaa tulevan laajentumiseen

Salto KS on Mannisen mukaan palvellut käytössä todella hyvin. “Fyysisiä kulkutägejä on helppo hallinnoida – perinteinen avainralli ei olisi tullut tällä jäsenmäärällä kysymykseenkään. Lisäturvaa tuovat kulunvalvontajärjestelmään jäävät henkilökohtaiset kulkujäljet. Ne auttavat pienentämään esimerkiksi yrityssalaisuuksien vuotamisriskiä henkilöstön vaihtuessa”, hän kertoo.

Järjestelmä oli ensin pilottikäytössä ja nyt Salto KS:n piiriin kuuluu viisi rakennusta. Kaikkien kulkuoikeuksia hallitaan yhden lisenssin kautta. Maria 01 -keskittymään on tulossa parin vuoden sisään vielä lisää rakennuksia. “Salto KS:ssä ei ole käyttäjä- tai lukkomäärärajoituksia, joten se sopi Maria 01:n tuleviinkin laajennussuunnitelmiin”, kertoo TEXAn asiakkuusjohtaja Joonas Raekoski.

Joustavuus ja hyvä asiakastuki saavat kiitosta

TEXAn asentajat sekä asiakasvastaavat saavat kiitosta Manniselta muun muassa joustavasta ja ystävällisestä palvelustaan. “Yleensä tilaamme kulkutunnisteet valmiiksi koodattuina TEXAlta. Kerran tarvitsin tunnisteita todella nopeasti lisää ja sovimme pikatoimituksesta niin, että TEXA ohjeisti koodauksen minulle ja hoidin sen itsenäisesti. Järjestelmän ja yhteistyömme taipuisuus on hyvä juttu”, hän kertoo.

TEXA vastaa lukoston huoltotoimista sekä järjestelmän kehityksestä yhteistyössä Maria 01:n ja Salton kanssa. Muun muassa pilottijärjestelmän yhdistäminen muiden rakennusten kanssa samaan lisenssiin tehtiin yhteistyössä. Tulevaisuudessa kulunhallintaan on tarkoitus ottaa käyttöön myös mobiilisovellus – valmius on jo järjestelmässä olemassa.