Referenssit

Täysin avaimeton asuinkerrostalo Kauniaisten Kavallintiellä

TEXA toteutti asiakkaalleen Kojamo Oyj:lle yhden Suomen ensimmäisistä avaimettomista asuinkerrostaloista Kauniaisiin, Kavallintie 1:een. Vuonna 1973 rakennetussa perusparannuskohteessa otettiin käyttöön pilvipohjainen ja langaton Salto KS -kulunhallintajärjestelmä. Mekaanisia avaimia ei tarvita kohteessa lainkaan.

Kojamo Oyj on aiemmin asennuttanut kohteisiinsa sähköisiä lukkoja esimerkiksi ulko-oviin ja yleisten tilojen oviin. Hyvät kokemukset avainturvallisuudesta ja helppokäyttöisyydestä kannustivat uusimaan Kavallintien lukituksen kokonaan sähköiseksi. “Haemme asiakkaillemme turvallisempia ja asumista helpottavia ratkaisuja kaikessa toiminnassamme. Meillä onkin tavoitteena siirtyä kaikissa kohteissamme sähköisiin lukitusjärjestelmiin muutaman vuoden kuluessa. Sähköinen lukitus lisää asuinkohteen turvallisuutta merkittävästi”, kertoo Kojamo Oyj:n asumisen palveluiden yksikön johtaja Nina Silvonen.

”TEXAn kanssa meillä on pitkä ja toimiva yhteistyö jo 15 vuoden ajalta. Heidän koko toiminnasta huokuu asiakaslähtöisyys: he miettivät ratkaisut aina meidän näkökulmastamme ja tarjoavat hyviä vaihtoehtoja tarpeisiimme sopien”, Silvonen jatkaa. Kavallintien asuinkerrostalon lukot uusittiin kohteen saneerauksen yhteydessä. Kaikkiin oviin asennettiin elektroniset lukot ja uudet lukkorungot. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kavallintielle joulukuun 2017 alussa.

Uuden kulunhallintajärjestelmän toiminta perustuu yhteyspisteisiin, jotka kommunikoivat kulkuoikeudet lukijayksiköille langattomasti. “Salto KS -järjestelmän turvallisuus vastaa pankkitoiminnassa noudatettavaa AES-salausstandardia, ja se on huipputurvallinen vaihtoehto mekaaniseen lukitukseen verrattuna. Kohdeympäristö kulkualueineen suunnitellaan pilvipalveluun. Palveluun ohjelmoidaan tiedot lukoista, yhteyspisteistä ja asukkaiden kulkuoikeuksista. Asukkaille annetaan kulkuoikeus vain niihin oviin, joihin on tarpeen”, kiteyttää TEXAn asiakkuusjohtaja Joonas Raekoski.

Pilvipohjainen kulunhallintajärjestelmä on helppo ottaa käyttöön ja ylläpitää. Kaikki kulkuoikeuksiin tehtävät muutokset hoidetaan pilvipalvelun kautta. Jos esimerkiksi avain katoaa, avaimen kulkuoikeudet poistetaan pilvipalvelusta. Palvelu välittää tiedon lukoille saman tien, joten viivettä kulkuoikeuksien päivityksessä ei ole. “Myös lukkojen uudelleensarjoituskulut ja lukkopesien vaihtokulut säästyvät, vaikka katoava avain sattuisi olemaan yleisavain”, Raekoski jatkaa.

Kulunhallintajärjestelmän pääkäyttöoikeudet ovat TEXAlla, joka vastaa järjestelmien päivityksestä ja muutoksista esimerkiksi kulkualueisiin. Vikatilanteen sattuessa usein puhelu TEXAlle riittää. “Viankorjaus onnistuu missä tahansa, missä voi kirjautua selainpohjaiseen sovellukseen. Huoltajan ei siis tarvitse välttämättä mennä kohteeseen paikalle lainkaan, mikä tuo säästöjä huoltokuluissa”, Raekoski kertoo. “Meille on tärkeää, että avainhallinnasta ja huolloista vastaa osaava ja luotettava kumppani. TEXAn ammattitaitoon voimme luottaa”, toteaa Silvonen.

Salto KS -järjestelmää käytetään esimerkiksi yritys-, koulutus- ja vuokrauskohteissa sekä hoiva-alan kohteissa, joissa kulkuoikeuksia siirretään jatkuvasti henkilöltä toiselle. Elektroninen lukitusjärjestelmä onkin erinomainen ratkaisu asuinkohteisiin, joissa vuokralaiset vaihtuvat. Salto KS ei rajoita järjestelmään lisättävien ovien tai kulkuavainten määrää, vaan se sopii isompiinkin ympäristöihin.

Lue lisää Salto KS:n toimintaperiaatteista tai ota meihin yhteyttä pohtiaksesi järjestelmän sopivuutta omaan kohteeseesi!

OTA YHTEYTTÄ