Referenssit

Lukitusuudistus tilauksesta toteutukseen kolmessa päivässä

M2-Kodit halusi uudistaa asuintalokohteensa lukituksen nopealla aikataululla. ”Pyysimme Turvaexperteiltä tarjouksen lukitusten uudistamisesta keskiviikkona ja hyväksyimme sen samana päivänä. Turvaexpertit toimittivat uudet avaimet avainhallinnallemme torstaina ja lukkojen asennus aloitettiin samana päivänä. Jaoimme torstaina ja perjantaina uusia avaimia asukkaille. Perjantaina lukitusuudistus oli valmis”, kertoo M2-Kotien Marita Rantanen.

Kohteeseen asennettiin iLOQ S10 -lukitusjärjestelmä. ”Se on maailman ainoa elektroninen lukitusjärjestelmä, joka kehittää tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Lukot ja avaimet toimivat siis ilman paristoja tai muuta virtaa. Jälleenmyyjillämme on varastossa tehdastilaisia lukkosylintereitä ja avaimia, jotka voidaan ohjelmoida asiakkaan tarpeisiin nopeallakin aikataululla”, kertoo iLOQin myyntipäällikkö Kai Patja.

M2-Kotien kohteessa on 94 asuntoa ja lisäksi muita lukittuja ovia esimerkiksi pesutupiin. ”Suurin osa lukitusuudistukseen tarvittavista tuotteista löytyi meiltä varastosta ja loput tilasimme pikatoimituksena iLOQilta. Uudet avainpesät pystyttiin asentamaan suoraan vanhojen avainpesien tilalle, mikä säästi aikaa asennuksessa”, Turvaexperttien myyntipäällikkö Mikko Iirola kertoo.

M2-Kodeilla oli jo käytössään iLOQ-lisenssi, joten uuden lukituskohteen suunnittelu oli nopeaa. Turvaexperttien projektisuunnittelija Ida Pukkila suunnitteli uuden lukoston vanhan lukituskaavion perusteella ja ohjelmoi uudet avaimet ja avainpesät asennusvalmiiksi. ”Kello 12 ensimmäisen yhteydenoton jälkeisenä päivänä 300 avainta ja 210 avainpesää oli ohjelmoitu”, Pukkila kertoo.

iLOQin järjestelmässä on helppo hallita kulkuoikeuksia. ”Jos avain katoaa, koko lukostoa ei tarvitse uusia, vaan pelkän kadonneen avaimen poistaminen järjestelmästä riittää. Lisäksi pystymme keräämään lokitietoja avainten käytöstä, jotta mahdolliset väärinkäytökset on helpompi tunnistaa”, Pukkila kertoo. ”Meille on tärkeää turvata asukkaidemme turvallisuus, ja iLOQin järjestelmässä avainhallinta on helppoa. Lokitiedot otamme mahdollisesti käyttöön tulevaisuudessa esimerkiksi irtainvarastoissa tapahtuvan ilkivallan varalta”, Rantanen jatkaa.

”Muuttokausina asukkaat palauttavat usein kasan uutuuttaan kiiltäviä avaimia. Jos emme voi varmistua niiden alkuperästä, pitää asunnon lukot uudelleensarjoittaa. Tämä on kallista mekaanisissa lukitusratkaisuissa”, Rantanen kuvailee. iLOQ S10 -lukitusjärjestelmä soveltuu esimerkiksi asuinkiinteistöihin, toimitiloihin ja suurempien lukituskokonaisuuksien hallintaan, joissa avainhallinta on perinteisellä ratkaisulla haastavaa. ”Parhaimmillaan iLOQ S10 on maksanut itsensä takaisin jo ensimmäisen avaimen kadotessa”, Patja toteaa.

”Turvaexperteillä on vahva osaaminen avaimista ja lukitusratkaisuista. Yhteistyömme on sujunut hyvin jo vuosia. Avaintoimitusten lisäksi he pitävät meidät ajan tasalla avaimiin ja lukituksiin liittyvistä asioista”, Rantanen kertoo. Hän on tyytyväinen lukitusuudistusprojektin kulkuun. ”Tässä projektissa kaikki toimi hyvin yhteen ja uudistus toteutui nopeasti”, Rantanen toteaa.