Työntekijätarinat

Roni Ivovaara päätti ottaa uuden askeleen urallaan, kun TEXAn tukitiimissä avautui järjestelmäasiantuntijan paikka. Tehtävään hän siirtyi lukkosepän tehtävistä, joista hän kerrytti kokemusta TEXAlla viiden vuoden ajan huoltokorjauksen ja projektien parissa.

Sähköinen lukitus vahvuusalueena

Roni aloitti TEXAlla lukkoseppäharjoittelijana kesällä 2017. Tehtävät alkoivat varastolla, jonka jälkeen hän hyppäsi kokeneemman lukkosepän kyytiin kentälle. Roni omaksui asennukset nopeasti, ja etenkin sähköinen lukitus herätti mielenkiinnon.

”Koska minulla on tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, aloin kiinnostumaan enemmän sähköisestä lukituksesta. Sitä kautta myös iLOQin sähköiset lukijat, päivityspisteet ja muut sellaiset tulivat tutuiksi. Niiden parissa on tullut puuhailtua sekä pääkäytön että asennusten puolella.”

Olympiastadionin urakka on ollut suurin projekti, jossa Roni on ollut mukana.

”Se oli hieno kokemus!”

Uuden oppimista ja urakehitystä

Järjestelmäasiantuntijan tehtävä tukitiimissä houkutteli Ronia. Hän päätyi hakemaan avointa paikkaa, koska tiesi TEXAn tukevan mielellään työntekijöiden urakehitystä. Nyt hän on työskennellyt uudessa roolissaan kuukauden verran.

”Tässä tehtävässä pääsen hyödyntämään koulutuspohjaani sekä lukkosepän tehtävästä hankkimiani käytännön oppeja. Tukitiimissä on mahtavaa porukkaa ja työnkuva on monipuolinen. Päiviin kuuluu muun muassa avainten ja kulkutunnisteiden ohjelmointia ja mustalistausta sekä lukostojen tarkistustehtäviä. Tarvittaessa tuemme kenttähuoltoa. Tulevaisuudessa pääsen myös kohdekäynneille suunnittelemaan lukitusta ja sen mahdollista toteutusta. Hommat alkavat olla hyvin hanskassa, vaikka uutta tietoa tulee edelleen päivittäin. Onneksi työkaverit auttavat mielellään, kun tarve tulee. Päivät kuluvat nopeasti ja tykkään siitä, että päivissä on paljon vaihtelua. Olen kyllä viihtynyt hyvin!”

Vapaa-ajallaan Roni pelailee ja viettää iltaa ystävien kanssa.