Referenssit

Kauppaoppilaitos Mercuria nykyaikaisti oppilaskaappiensa lukitukset TEXAn avulla

TEXAn ja liiketalouden alan ammattioppilaitos Mercurian yhteistyö lähti käyntiin keväällä 2023 ensimmäisen yhteisen projektin, kalustelukkojen uusimisen kautta. Kaappien lukitus haluttiin uudistaa, sillä avainten hallinnointi oli haastavaa niiden suuren määrän vuoksi.

”Yhteistyö on toiminut hyvin”, kertoo Mercurian neuvonnanhoitaja Jari Vihanne. ”TEXA toteutti meille nykyaikaiset, nettiyhteydellä varustetut ja verkkovirralla toimivat lukitukset noin neljäänsataan oppilaskaappiin ja sataan kypäräkaappiin.”

Oppilaskaappien lukoissa on useita erilaisia toimintoja, jotka helpottavat kaappien hallinnointia, ja joilla pystytään takaamaan turvallinen oppimisympäristö. Kaappien lukot aukeavat automaattisesti joka ilta, millä huolehditaan siitä, ettei kaappeihin jätetä tavaroita pitkäksi aikaa tai ettei niissä säilytetä mitään kouluympäristöön kuulumatonta. Kaapeissa on internet-yhteydellä toimivat koodilukot, joiden käyttö onnistuu esimerkiksi kätevästi mobiilissa.

TEXAn myyntipäällikkö Tomi Kaasalainen kertoo, että projekti vaikutti kokonaisuudessaan ensin paljon haastavammalta kuin mitä se lopulta oli. Työtä sujuvoitti Mercurian huolelliset esivalmistelut ennen projektin alkua. Arkkitehti suunnitteli ja mitoitti kaappien paikat, ja Mercuria huolehti uusien kaappien tuomisen oppilaitoksen tiloihin ja vanhojen kaappien siirtämisen pois uusien tieltä.

Kaappilukkojen asennus saatiin lopulta tehtyä nopeasti ja tarkasti perusteellisten esivalmistelujen ja toimivan yhteistyön ansiosta. Asentajat tekivät myös hienoa työtä heille täysin uudenlaisten lukkojen kanssa.

Jari Vihanne kertoo, että kaappien uusimisen myötä on ollut suuri helpotus päästä eroon muun muassa käteisen rahan käsittelystä, jota edellisen pantillisen oppilaskaappijärjestelmän ylläpitäminen vaati. Nyt lukot toimivat nykyaisesti verkossa. Oppilaatkin alkavat pikkuhiljaa oppia jättämään mopokypärät siististi kaappeihin niin, etteivät ne loju siellä täällä ympäri käytäviä. Onhan se myös mukavaa saada kallis kypärä päiväksi lukkojen taakse.

Seuraavia yhteistyökuvioita TEXAn kanssa suunnitellaan jo innokkaasti.

Kuva 1: Jari Vihanne kertoo, että kaappien uusimisen myötä on ollut suuri helpotus päästä eroon muun muassa käteisen rahan käsittelystä, jota edellisen pantillisen oppilaskaappijärjestelmän ylläpitäminen vaati. Nyt lukot toimivat nykyaisesti verkossa.
Kuva 2: Kaapeissa on internet-yhteydellä toimivat koodilukot, joiden käyttö onnistuu esimerkiksi kätevästi mobiilissa.
Kuva 3: Oppilaidet kypärät pysyvät tallessa uusissa lukollisissa kypäräkaapeissa.

 

Ota yhteyttä!

Kerromme mieluusti lisää lukituspalveluistamme ja erilaisista lukitusratkaisuistamme sekä autamme Teitä löytämään juuri Teidän kohteeseenne soveltuvat tuotteet.

Meidät tavoittaa numerosta 020 365 247 sekä osoitteesta: myynti@texa.fi