Työntekijätarinat

TEXAn turvallisuus- ja laatuasiantuntija Joel Juusolan työ voi olla monelle mysteeri, mutta hänen roolinsa on mitä merkityksellisin.

Ohjeistuksia, sertifikaatteja ja valvontaa

Joel on koulutukseltaan filosofian maisteri, ja päätyi TEXAlle aiemman työhistorian kautta turvallisuuden analyysitehtävistä. Joel on päässyt alusta asti luomaan omaa työtään ja työympäristöään. Oppimiselle ja kehittymiselle on annettu tilaa turvallisuusvalvojan oppisopimuskoulutuksella, mistä hän on kiitollinen. Joelin innostuksen lähteenä ovat alusta asti olleet turvallisuus, tilanteiden ennakointi ja tunnistaminen, sekä riskienhallinta.

”On klisee sanoa, mutta minulla ei ole samanlaisia työpäiviä. Yritys muovautuu jatkuvasti sen kasvaessa ja tarpeiden muuttuessa. Kehittäminen kytkeytyy aina liiketoiminnan tarpeisiin ja vastuisiin: se, mitä halutaan tutkia, parantaa ja ennakoida perustuu yritykselle merkityksellisiin seikkoihin. Tiivistetysti sanottuna, seuraan mahdollisia poikkeamailmoituksia tai muita akuutteja turvallisuus- ja laatuasioita, jotka vaativat välitöntä reagointia. Mikäli arki ja päivittäistoiminnot rullaavat, keskityn kehittämistehtäviin, kuten erilaisiin ohjeistuksiin, sekä teen yhteistyötä eri toimintojen vastuuhenkilöiden kanssa. Jos akuutteja asioita tulee eteen, otetaan poikkeamaprotokolla käyttöön: tutkitaan, mitä on tapahtunut ja missä tilanteessa, mitkä ovat vaikutukset, mitkä ovat velvollisuutemme ja oikeutemme, kuinka saamme toiminnan palautettua normaaliksi ja kuinka torjutaan tapahtuma jatkossa. Poikkeama ei tietystikään ole aina huono asia.”

Asioiden oikeaan suuntaan ohjaaminen palkitsee

TEXAlle suoritettiin HSEQ-arviointi huhtikuussa 2022, ja Joel oli vahvasti mukana sen läpi viennissä. Koska auditoinnit olivat Joelille vielä uudehko asia, oli arvioinnin maaliin vieminen hänelle suuri onnistuminen.

”Auditointi ei ole koskaan yhden ihmisen tehtävä, vaan se vaatii paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa. Auditointia oli helppo vielä eteenpäin, koska asiat TEXAlla olivat hyvässä kuosissa jo valmiiksi. Saimme kuitenkin hyviä kehitysideoita, joihin lähdetään seuraavaksi keskittymään.”

Joel on innokas oppimaan uusia asioita ja taitoja, ja parhaiten se tapahtuukin ammattilaisten ympäröimänä.

”Parasta työssäni on se, että voi todentaa jonkin asian menneen oikeasti parempaan suuntaan. Jos tekemäni työ helpottaa toisen elämää, pääsee hän keskittymään enemmän siihen, mitä osaa ja haluaa tehdä. Myös oman työjonon purkaminen on todella palkitsevaa! TEXAlla on todella syvällistä osaamista, ja oppiminen alan ammattilaisilta on inspiroivaa.”

Tutustu Joeliin

Uuden oppimisen lisäksi Joel viihtyy luonnossa retkeillen, veneillen ja metsästäen. Tällä hetkellä suuren osan vapaa-ajasta vie oman kodin remontointi, jonka hän toivoo pian valmistuvan.
Supervoima: Nippelitieto

Lempiruoka: Italialainen, erityisesti pasta

Salainen pahe: Hesburgerin Mega-ateria

Motto: Älä anna mottojen rajoittaa ajattelua