Työntekijätarinat

Lukituksen myyntipäällikkö Tomi Kaasalainen omaa monivaiheisen uran lukituksen parissa, ja onkin kirjaimellisesti mestari työssään.

Mutkien kautta takaisin TEXA-perheeseen

Tomi valmistui lukkosepäksi vuonna 1990. Hän kuitenkin halusi kartuttaa osaamistaan muutama vuosi sitten ja suoritti lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnon. Tutkinnosta jäi käteen vahvaa lisäosaamista liittyen muun muassa turvallisuuslainsäädäntöön ja työnjohtoon. Kokemusta lukituksesta on siis takana jo huimat 30 vuotta, joten asiakkaan ei tarvitse epäröidä Tomin käsissä. Lukkosepän hommista Tomi on sittemmin siirtynyt myynnin puolelle ja on viihtynyt hyvin.

”Kun aloitin TEXAlla ensimmäisen kerran lukkoseppänä 2000-luvun alussa, oli henkilöstöä enintään 15. Kun palasin takaisin tänne vajaa vuosi sitten, oli henkilöstön määrä kivunnut sataan. Vuosien aikana työskentelin muutamassa eri lukkoliikkeessä erilaisissa työtehtävissä. TEXAlle paluuseen vaikutti mukavan työyhteisön lisäksi se, että täällä saa vapaat kädet tehdä työt omalla tavallaan, kunhan yhteisistä pelisäännöistä pitää kiinni.”

Kohdekäyntejä ja tarjouslaskentaa

Tomin työtehtävät koostuvat pitkälti tarjouslaskennasta ja asiakaskontakteista. Tarvittaessa hän käy kohteessa paikan päällä ja ehdottaa sinne sopivaa lukitusjärjestelmää. Nykypäivänä asiakas tietää usein jo valmiiksi, mitä hän haluaa.

”Parasta työssäni on monipuolisuus ja se, että saa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Mielenkiinnon pitää yllä alan huima kehitys. Uusia asioita tulee eteen jatkuvalla syötöllä ja niissä täytyy pysyä mukana. Alan monipuolisuus on todella yllättänyt. On vain itsestä kiinni, mihin haluaa suuntautua tai kehittyä ja haluaako kouluttautua lisää. TEXA antaa kehitykselle hyvät mahdollisuudet.”

Tutustu Tomiin

Vaihtaessaan vapaalle Tomi haluaa nähdä maailmaa ja hän matkustelee paljon perheensä kanssa.

”Viime kesänä TEXA tutustutti minut golfin maailmaan, ja ensimmäinen kausi sujui kohtalaisesti. Viihdyn luonnossa myös pienriistametsästyksen sekä sauvakävelyn merkeissä.”

Supervoima: Erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen

Lempiruoka: Liharuoat, erityisesti karjalanpaisti

Salainen pahe: Irtokarkit

Motto: Käytä vapaa-aikasi viisaasti