Työntekijätarinat

Mia Kolkka on tehnyt tuttavuutta turvallisuusalan kanssa toimiessaan aulavartijana sekä kodin hälytysjärjestelmien myyjänä. Hänen miehensä Lauri työskentelee TEXAlla asentajana, joten myös sitä kautta tietoisuus alasta on kasvanut. Mia päätyi TEXAn palveluvastaavaksi kuullessaan puolisoltaan kotona kivasta työyhteisöstä ja mielenkiintoisista tehtävistä asiakaspalvelun parissa.

PALVELUKESKUKSESSA RIITTÄÄ SÄPINÄÄ

Mian rooliin kuuluu aulassa tapahtuva asiakaspalvelu, jossa pääasiallinen tehtävä on avaimien luovutus ja vastaanotto sekä työmääräimien käsittely. Asiakaskunta vaihtelee urakoitsijoiden ja muuttoliikenteen välillä laidasta laitaan. Aulapalveluiden lisäksi palvelukeskuksella on myös toinen osa, tilannehuone. Siellä häärätään puhelinpalveluiden, sähköpostitilausten, huolto- ja korjaustyötilausten työmääräimien sekä avainhallinnan parissa. Jokaisella palveluvastaavalla on omat asiakkuudet ja työmääräintyypit, joita he hoitavat. Asiakaspalvelu on käsitteenä todella laaja ja työpäivien sisältö vaihtelee päivittäin.

”Se on mielenkiintoinen puoli tässä, että koskaan ei tiedä, kuka sieltä ovesta seuraavaksi tulee tai mikä työmääräin sinulle osuu. Sen takia pidän tästä työstä, on sellaista vaihtelevuutta. On näissä hommissa kuitenkin tietty rutiini ja tietyt tehtävät, jotka täytyy päivän aikana tehdä, mutta sisällöt vaihtelevat paljon.”

ASIAKASKOHTAAMISET TYÖN PARHAITA PUOLIA

Myös jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on merkityksellinen. Tämä onkin Mian mielestä yksi työn parhaista puolista.

”Jokainen asiakas, joka lähtee tyytyväisenä, on tietynlainen onnistuminen. Aina asiat ei mene putkeen, ja se voi johtua monista eri syistä. Mutta jos onnistun kääntämään tilanteen positiiviseksi, niin se on jo voitto. Se, että ylittää itsensä ja tekee vaikka jotain sellaista, jota ei ole aiemmin tehnyt, on tosi opettavaista. Itsensä haastaminen on kivaa ja sitä saa tässä työssä tehdä.”

Turvallisuusala on paljon muutakin kuin avainten ja lukkojen asentamista. Mia yllättyy edelleen alan ja termistön laajuudesta ja opittavaa olisi paljon, jos lähtisi tutkimusmatkalle vaikkapa varastoon.

ARVOSTAVA TYÖYHTEISÖ JA VAUHDIKAS PERHE-ELÄMÄ PITÄVÄT ARJEN MIELEKKÄINÄ

Tämänhetkiseen elämäntilanteeseen Mia on tyytyväinen. Sekä ura, että siviilielämä ovat muotoutuneet sellaisiksi, joista hän on aina haaveillut. Tulevaisuudessa hänestä olisi mielenkiintoista päästä laajentamaan osaamistaan turvallisuusalalla esimerkiksi asiantuntijatehtävien muodossa. Hän kuitenkin pitää kaikki ovet avoinna.

Vapaa-ajallaan Mia viettää aktiivista perhearkea miehensä ja kaksivuotiaan poikansa kanssa. Heille oli alusta asti selvää, että kun lapsi tulee taloon, harrastuksia ei tarvitse lopettaa. Jalkapallo ja partio ovat edelleen iso osa arkea, eikä sohvalla paljon kerkeä löhöillä.

”Parasta TEXAlla on ehdottomasti työyhteisö. Minulle työpaikassa palkkaa tärkeämpää on se, että työyhteisö arvostaa tekemistäni ja siellä on hyvä olla. Täällä saa olla oma itsensä. Apua uskaltaa pyytää ja sitä myös saa. Mielestäni jotain kertoo myös se, että täällä kukaan ei istu norsunluutornissa vaan toimitusjohtajakin istuu työntekijöiden saavutettavissa. Täällä muutenkin kaikki tuntevat toisensa ja tietävät mitä kukakin tekee. Se ei ole itsestäänselvyys.”