Työntekijätarinat

Mikko Iirola on työskennellyt jo huikeat 16 vuotta TEXAlla. Hän on nähnyt TEXAn kasvun lähietäisyydeltä ja päässyt luomaan uutta turvatekniikan kehityksen myötä.

Lukkosepästä myyjäksi

”Minulle heräsi ajatus, että turvallisuusala voisi kiinnostaa minua, eivätkä aikaisemmat tehtävät motivoineet riittävästi. Haastattelun jälkeen aloitin melkein saman tien TEXAlla lukkoseppäharjoittelijana.”

Ensimmäiset kuukaudet Mikko sarjoitti lukkoja, kunnes pääsi kentälle kokeilemaan siipiään. Heti alusta alkaen Mikko tykästyi käsillä tekemiseen, ja neljä vuotta vierähtikin nopeasti lukitusten ja turvatekniikan parissa.

”Kun aloitin TEXAlla, oli työntekijöitä yhteensä 15. Liiketilakin oli pienempi. Oli mielenkiintoista havahtua siihen, ettei meitä enää olekaan 15, vaan väkimäärä alkoi kasvaa säännöllisesti.”

Vuonna 2011 Mikolle tarjottiin projektisuunnittelijan ja myynnin tehtävää. Hän tarttui oitis tilaisuuteen. Nykyään Mikon työpäivät pitävät sisällään muun muassa tarjousten laatimista, valmistuneiden kohteiden huolto-, korjaus- sekä ylläpitosopimusten laatimista, teknisten ratkaisuiden palveluntuottamista ja tiivistä yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa.

”Varmistamme, että kaikki toimii kuten pitääkin, luovutuksesta asti, koko asiakkaan kiinteistön turvallisuuden elinkaaren ajan.”

Uuden luominen

Mikko on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä fyysisen turvallisuuden kehitystä.

”Aloittaessani TEXAlla harjoitettiin enemmän ns. perinteisempää lukkosepän työtä, koska esimerkiksi kamera- ja kulunvalvonta olivat vasta hyvin pienimuotoisena TEXAn valikoimissa. Nykyään tuotevalikoima on todella laaja. Urani varrella olen päässyt myös kokemaan kuinka uudet palvelut syntyvät: olin näkemässä kuinka rakennettiin ja käyttöönotettiin TEXAn ensimmäinen lukitus- ja ajanvarausjärjestelmän integraatio.”

”Parasta tässä työssä on monipuolisuus ja mahdollisuus vaikuttaa. Kun keskustelemme asiakkaan tarpeista, voimme yhdessä ratkaista asiakkaalle sopivan turvallisuuden ratkaisun kustannustehokkaasti. TEXAlla toiminta on ketterää, ja ehdotukset voi ehdottaa suoraan esimerkiksi toimitusjohtajalle. Se, jos mikä on yksityisomisteisen yrityksen etu! TEXA antaa myös mahdollisuuden kehittyä, mikäli intoa löytyy.”

Tutustu Mikkoon

Vapaa-aikansa Mikko käyttää eri urheilulajien parissa. Hän lenkkeilee, pelaa harrastusmuotoisesti jääkiekkoa sekä viihtyy maastopyörän selässä. Hän liittyi myös TEXAn kiipeilykerhoon, josta lähti innostus käydä kiipeilemässä vähän useamminkin.
”Minulla ei ole pääharrastusta, vaan treenailen ihan fiiliksen mukaan. Myös pojan jääkiekkoharrastuksen vapaaehtoistoiminta vie paljon aikaa.”

Supervoima: Negatiivisen kääntäminen positiiviseksi

Lempiruoka: Savustettu lohi ja uudet perunat

Salainen pahe, joka ei ole niin salainen: Jäätelö, etenkin Ben&Jerry’s