Työntekijätarinat

TEXAn markkinointiassistentti Siiri nähdään usein hääräämässä kameran kanssa, mutta harva tietää, mitä hänen työpöydälleen oikeasti kuuluu.

Lukitus- ja turvallisuusalan laajuus yllätti

Valmistuttuaan tradenomiksi Siiri osallistui rekrytointikoulutukseen syksyllä 2021, josta bongasi TEXAn markkinointiassistentin paikan. Haastattelun jälkeen oli ilmiselvää, että TEXA on hänen ponnahduslautansa markkinoinnin ja viestinnän maailmaan.

”Alussa omat haasteensa hommaan toi lukitus- ja turvallisuusalan monimuotoisuus. En ollut koskaan kuullutkaan kulunvalvonnasta tai kaikesta siitä, mitä tämä ala pitääkään sisällään. Pikkuhiljaa aiheet ovat kuitenkin iskostuneet päähäni ja nykyään on jo helpompaa. Alan laajuus yllätti toden teolla.”

Työpöydällä hommia laidasta laitaan

Siiri pitää monipuolisesta työnkuvastaan, ja kuvaileekin itseään jonkin sortin monitaituriksi.

”Tuotan sisältöä niin tekstinä, kuvana kuin videonakin. Teen paljon tiedotteita, kutsuja, uutiskirjeitä ja referenssejä. Niiden lisäksi päivitän sosiaalista mediaa ja olen apuna myös rekrytointi-ilmoitusten laatimisessa. Monet työtehtävät vaativat paljon ajatustyötä ja luovuutta, ja voi olla, että joinakin päivinä luovuus ei kukoista. Silloin täytyy tehdä jotain muuta, koska väkisin ei kannata yrittää. Se tekeekin työstä mielekästä, kun pystyy vaihtelemaan työtehtävien välillä. Olen tiiviisti tekemisissä meidän myyntitiimimme kanssa, ja kehitämme yhdessä jonkin tuotteen tai palvelun näkyvyyttä sekä myyntiä. Olen myös mukana kehittämässä TEXAn työnantajamielikuvaa, johon kuuluu esimerkiksi työntekijöidemme arjen kuvaamista. Uusimpana kivana juttuna pääsen suunnittelemaan yrityksen tapahtumia ja työhyvinvointipäiviä.”

”Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus. Mikään päivä ei ole samanlainen ja työtehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. Työ on myös sopivan sosiaalista – ekstroverttinä saan energiaa muista, mutta välillä on hyvä rauhoittua omien ajatustensa ja ideoidensa kanssa. Meillä on huippu porukka, jossa saa olla oma itsensä ja nauraa vatsa kippurassa. TEXA mahdollistaa oman kehittymisen ja apua tarjotaan, kun tarve tulee.”

Tutustu Siiriin

Siiri on kotoisin Joensuusta eli hänet tunnistaa jo kaukaa vahvasta murteesta. Vapaa-ajallaan Siiri liikkuu paljon luonnossa sekä painonnostotangon kanssa. Crossfit on lempilaji, mutta hän on hurahtanut myös juoksuun.

”Minulle parasta palautumista työpäivän jälkeen on lähteä hikoilemaan. Tykkään myös kokeilla uusia lajeja. Minulla on aktiivinen elämäntapa, ja minua harvoin näkee vain sohvalla lojumassa. Rakastan myös valokuvaamista ja viime vuosina etenkin filmikamerasta on tullut hyvä ystäväni.”

Supervoima: Tarinankerronta

Lempiruoka: Puuro

Salainen pahe: Kaappien ovet jäävät liian usein auki

Motto: Nauti elämän pienistä hetkistä