Työntekijätarinat

Tomi Harenko huomasi TEXAn työpaikkailmoituksen, jossa haettiin lukkoseppiä oppisopimuskoulutuksella. Hänelle heräsi ajatus, että se voisi olla kivaa hommaa, ja laittoi hakemuksen vetämään. Siitä on nyt lähes kolme vuotta ja loppu on historiaa.

Itsensä haastaminen pitää mielenkiinnon yllä

Päivittäisessä työssään Tomi puuhailee erilaisten oviympäristöjen ja lukituksien parissa. Pääpaino on lukkojen korjaamisessa ja vaihtamisessa sekä sähköisen lukituksen ja kulunvalvonnan huoltokorjauksessa. Tehtäviin kuuluu ajoittain myös avainten toimitusta ja jyrsintää sekä ovisulkimien ja ovikoneiden huoltokorjausta.

”Lukkosepän hommat ovat vieneet täysin mennessään. Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus, ja yhdenkin työpäivän aikana voi tulla eteen paljon erilaisia hommia. Mielenkiinto työhön pysyy yllä, kun saa haastaa itseään erilaisissa työtehtävissä. Jatkuvasti tulee jotain uutta eteen alan kehittymisen myötä.”

Tomi kokee onnistuneensa erityisesti silloin, kun uudiskohde tai saneeraus on viety onnistuneesti maaliin ja pääsee näkemään oman kädenjälkensä. Positiivinen palaute tuntuu hyvältä.

”Kun asiakas on niin tyytyväinen työnjälkeeni, että haluaa minut uudelleen työmaalleen, on jotain tehty oikein!”

Ammattitaitoiset ja hyvät tyypit ympärillä

Tulevaisuudessa Tomi haluaa päästä kehittymään lukitusalalla ja haastaa itseään vaativammilla tehtävillä. Nykyiseen työtehtävään hän on kuitenkin tyytyväinen.

”Tässä työssä pystyy itse vaikuttamaan omaan tekemiseensä. Työnjohto antaa vastuuta, rohkaisee haastamaan itseään kentällä ja antaa mahdollisuuden kehittyä haluamaansa suuntaan. Töitä on kiva tehdä ammattitaitoisten ja hyvien tyyppien ympäröimänä. Kaikkien kanssa voi jakaa ajatuksia ja mielipiteitä asiasta kuin asiasta. TEXA oli loistava valinta silloin, kun hyppäsin tuntemattomaan ilman aiempaa tietoa alasta.”

Tutustu Tomiin

Vapaa-ajallaan Tomi puuhailee 5-vuotiaan labradorinnoutajan kanssa ja valmentaa koripalloa.

”Kun ylimääräistä aikaa löytyy, hyppään itsekin kentälle tai salille. Keksimme myös kaikenlaista puuhaa ystävieni kanssa. Vietämme usein illanistujaisia ja katsomme urheilua, pelailemme ja nautimme hyvästä ruuasta. Kesällä mökkeillään paljon. Pääasia, että on hauskaa!”

Supervoima: Kodinhoito

Lempiruoka: Uunifetapasta

Salainen pahe: Liian pitkät päiväunet

Motto: Ole rehellinen itsellesi