Työntekijätarinat

Huoltopäällikkönä TEXAlla työskentelevän Sami Laakson työ on usein hektistä ja parhaat onnistumisen tunteet tulevat positiivista asiakaskokemuksista.

”Parasta tässä työssä on se, että jokainen päivä on erilainen ja jokaisessa päivässä on omat haasteensa. Kun arjen kiireestä ja haasteista selviää, voi perjantaina taputtaa itseään tyytyväisenä olalle! Totta kai tuntuu hyvältä, kun asiakas on tyytyväinen sekä minun, että koko tiimin työhön”, Sami kertoo.

Vauhdilla varastopäälliköstä huoltopäälliköksi

Sami kotiutui TEXAlle vuonna 2019 aloittaessaan varastopäällikön tehtävässä. Vähitellen työtehtävät alkoivat muotoutumaan enemmän huoltopäällikön suuntaan, joten näin rooli vaihtuikin vuoden 2021 lopussa. Huoltopäällikön pesti aukesi kuitenkin aiemmin, kuin hän oli ajatellut ja vaihto tapahtui nopeasti.

”Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten pystyin ottamaan kopin huoltopäällikön roolista niin yhtäkkiä. Perehdyttäminen jäi vähemmälle kiireen vuoksi, joten oli pakko opetella itse. Siitä se sitten lähti rullaamaan. Onnistuttiin tiiminä tosi hyvin!”

Huoltopäällikön on pidettävä monet langat käsissään

Sami työskentelee paljon asiakasrajapinnassa. Suurena vastuualueena on asiakastyytyväisyys, johon hän pyrkii omalla sekä tiimin toiminnalla positiivisesti vaikuttamaan. Samin päivittäisiin työtehtäviin kuuluu huoltotyöt, työnohjaus, keikkojen läpimenot ja niiden tarkastaminen. Aamulla, kun Sami on nauttinut ensimmäisen kahvikuppinsa, hän käy läpi päivän keikat ja jakaa tehtävät asentajille. Keikkoja jaetaan myös pitkin päivää, puhelin pirisee tiuhaan tahtiin ja yllättäviä tilanteita voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Huoltopäällikön roolissa vaaditaan organisointi- ja priorisointikyvyn lisäksi myös paineensietokykyä.

”Haastavinta tässä työssä on sekä omien että koko tiimin työtehtävien aikatauluttaminen sekä resurssien löytäminen kiireen keskellä.”

Vauhdista ei ole puutetta vapaa-ajallakaan

Samilla on haaveena opiskella tulevaisuudessa kauppatieteitä. Kun tällainen mahdollisuus hänelle jonain päivänä aukeaa, hän aikoo suorittaa opinnot töiden ohella. Hän on aikoinaan tehnyt ahkerasti töitä myös ammattikorkeakoulun opintojen ohella, joten työn ja opiskelun yhdistäminen ei tuota hänelle ongelmia. Vapaa-aikansa Sami käyttää kuntosalilla ja perheen kanssa touhuten. Talvella hänet voi bongata laskettelurinteestä.

”TEXA on työpaikkana monipuolinen. Työssä pääsee toteuttamaan itseään ja omaa juttuaan. Täällä luotetaan siihen, että hommat hoidetaan loppuun saakka ja ne voi toteuttaa omalla tyylillään. Parempaa tiimiä ei voisi edes toivoa! Olen saanut monta hyvää ystävää täältä, joiden kanssa vietetään myös vapaa-ajalla aikaa yhdessä”, Sami kuvailee.