Työntekijätarinat

Juuri tuote- ja kehitystyön erikoisammattitutkinnon loppuun saattaneella Henri Piirosella on suuri rooli TEXAn tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Hän tekee työtään intohimolla ja haluaa jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan erilaisten tutkintojen kautta.

Vastustamaton tarjous

Henrille tarjottiin mielenkiintoista ja täysin uudenlaista pestiä TEXAn tuote- ja kehityspäällikkönä syksyllä 2019.

”Koska tämän kaltaista tehtävää ei ollut yrityksessä aiemmin ollut, tehtävänkuvaa alettiin rakentamaan yhdessä toimitusjohtajan ja muun henkilöstön kanssa. Siinä oli totta kai alkuun omat haasteensa, mutta mitä enemmän aikaa kului ja pääsi tehtävään sisälle, sitä mielekkäämmäksi se on muuttunut. Nykyään tehtävänkuva on selkeä ja tästä nauttii täydellä sydämellä!”

Monipuolinen työnkuva vaatii keskittymistä

Henrin vastuualueena ovat TEXAn tuotteet ja palvelut sekä niiden kehittäminen. Hän on myös ensisijainen kontakti maahantuonnissa olevien tuotteiden osalta. Kokonaisuudessaan arki on hyvin monipuolista ja se pyörii paljon erilaisten materiaalien, henkilöstön tukemisen sekä uuden, juuri käyttöönotetun toiminnanohjausjärjestelmän ympärillä. Henri tukee henkilöstöä muun muassa järjestelmän käyttöönotossa sekä tutkii mahdollisuuksia, joita järjestelmä pystyy TEXAlle tarjoamaan. Lähitulevaisuuden tähtäimessä on myös päästä haistelemaan uusia ratkaisuja ulkomailta.

”Minulta löytyy myös myynnillistä vastuuta, johon kuuluu mm. avainkaappijärjestelmiä tarjoavan Ecos systems ratkaisujen tarjoaminen. Laadin tarjouksia, hoidan järjestelmäesittelyt ja vien projektit maaliin alusta loppuun asti. Kokonaisuudessaan tehtävääni kuuluu paljon myynnin tukemista, erityisesti uusien tuotteiden ja palveluiden osalta. Vaikka on paljon kaikenlaisia tehtäviä laidasta laitaan, niin täytyy pitää huolta siitä, ettei työnkuva lähde liikaa rönsyilemään, vaan oikeasti keskittyy niihin tiettyihin juttuihin.”

Henri on ylpeä erityisesti Ecos systemsin myynnin edistämisestä.

”Viimeisen kahden vuoden aikana Ecosista on tullut tuote, jonka arvon koko henkilöstö ymmärtää. Kun asiakas ilmaisee tarpeensa, meillä on selkeä näkemys asian etenemisestä ja sen loppuun saattamisesta. Koko prosessin näkeminen läheltä alusta loppuun asti on palkitsevaa. Kaikki asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä järjestelmiinsä ja siihen kuinka projektit on hoidettu. Siitä tulee aina hyvä fiilis ja tuntee onnistuneensa, kun asiakas kiittelee jälkikäteen hymy kasvoillaan.”

Henrin on yllättänyt alaa kohtaan vallitseva epätietoisuus. Usein lukitus- ja turvallisuusala mielletään paljon suppeammaksi, kuin mitä se oikeasti on eikä monellakaan ole käsitystä siitä, mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Myös uusimmat turvallisuusratkaisut saavat usein wau-efektin asiakkaalta.

”Turvallisuusalan monipuolisuudesta olisi hienoa saada kerrottua enemmän maailmalle.”

Molemminpuolinen sitoutuminen ja peloton asenne ovat avain kehitykseen

Henrillä on vahva tunne siitä, että häntä ja hänen työpanostaan arvostetaan.

”TEXA on tukenut minua kehittymisessäni ja myös minulla on 100 % sitoutuminen TEXAan. Haluan olla mukana kehittämässä yritystä ja näen, että roolini tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään. Sitä, mitä se konkreettisesti tulee olemaan, on vaikea vielä sanoa. Tähtäin on kuitenkin eteen- ja ylöspäin!”

Myös mahtavat kollegat ovat Henrille työn suola, ja heitä voi lähestyä pienellä kynnyksellä.

”Asioihin tartutaan täällä nopealla aikataululla eikä satsauksia pelätä. Kun merkityksellinen idea syntyy, alkaa konkreettinen asian edistäminen. TEXA on työpaikkana lämmin, ketterä ja todella rohkea. Kaikille tulee varmasti niitä hetkiä, että tuntee olevansa jonkin asian kanssa yksin, mutta avaamalla suunsa saa varmasti tukea. Vaikka meidän henkilöstömme on kasvanut paljon vuosien varrella, ei välittäminen ja yhteen hiileen puhaltaminen ole kadonnut mihinkään. Iso plussa on myös vapaus tehdä työ omalla tavallaan. Pääasia on, että hommat tulevat hoidetuksi.”

Elä hetkessä

Vapaa-ajallaan Henri kokeilee mielellään uusia urheilulajeja, eikä häntä tarvitse kahdesti pyytää mukaan harrastamaan. Lempilajeiksi ovat muodostuneet frisbeegolf, jääkiekko, boulderointi, pyöräily ja talvella hiihtäminen. Urheilun lisäksi kitaransoitto ja laulaminen ovat hänelle henkireikiä.

”Haluan elää tässä hetkessä. Elämässä on syytä tarttua hyviin hetkiin päivittäin, eikä vain haaveilla vuosien päähän. Kannustan kaikkia etsimään sellaisia asioita, joiden ansiosta hymy on herkässä ja tekemään jotain sellaista, josta aidosti nauttii. Kaikille tulee elämässä vastaan erilaisia haasteita ja niiden eteen täytyy tehdä töitä. Kaikesta kuitenkin pääsee aina yli, tavalla tai toisella.”